Hop til indhold
Tinglysningsretten

Pressemeddelelse: Kommentar til medieomtale 
08-04-2011 

Kommentar til medieomtale af fri proces til boligejere i forbindelse med den digitale tinglysning.

Flere medier omtaler i dag, at 1500 danske boligejere nu får fri proces til et gruppesøgsmål mod staten i forbindelse med de indkøringsvanskeligheder, som digitaliseringen af tinglysningen har givet.

Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten erkender, at der har været indkøringsvanskeligheder i forbindelse med digitaliseringen af tinglysningen i 2009.

Digitaliseringen af tinglysningen er en af de mest dybtgående og komplekse digitaliseringsprocesser, der hidtil er foretaget i Danmark og implementeringen af et så omfattende projekt har givet udfordringer.


Status er i dag, at tinglysningsdokumenter generelt håndteres hurtigere end før digitaliseringen. Der tinglyses omkring 2 mio. sager om året, og langt de fleste ekspederes samme dag. 98% af sagerne ekspederes inden for 10 dage.

Ligesom før digitaliseringen er der nogle få sager, som det tager lang tid at behandle. Der er typisk tale om mere komplekse sager, hvor der ofte er behov for at indhente supplerende oplysninger.

For yderligere information kontakt Kommunikationschef Eva Louise Østergaard, tlf: 9968 4214, mobil: 2368 9558. eho@domstolsstyrelsen.dk.

Til top Sidst opdateret: 08-04-2011 
TinglysningsrettenseperatorMajsmarken 5 seperator9500 Hobro seperatorTelefon: 99685800 seperatorEmail: Skriv til Tinglysningsretten