Hop til indhold
Tinglysningsretten

Underpant 

Jf.  tinglysningsloven § 1 og § 1a skal pant i ejerpantebreve og øvrige pantedokumenter tinglyses for at opnå beskyttelse mod aftaler eller retsforfølgning. Dette sker ved at tinglyse underpant i dokumentet.
Hvis pantebrevet er tinglyst før september 2009 skal det være konverteret til et digitalt pantebrev, før det kan påtegnes om underpant. Anmoder skal beskrive evt. gældende håndpanteforhold, der konverteres til et underpant.
Reglerne for konvertering af et papirpantebrev fremgår af lov om digital tinglysning § 15.


Ved overførsel til Den Digitale Tingbog tildelte Tinglysningsretten meddelelseshaver underpant på ejerpantebrevene. Det tildelte underpant bliver effektueret ved konvertering, hvis der faktisk foreligger et håndpant, ellers slettes det ved konverteringen.

Underpant kan enten være anmeldt særskilt, eller være oprettet i forbindelse med tinglysning af et ejerpantebrev. Disse dokumenter kan ses på www.tinglysning.dk.

Underpant, der er oprettet fra 1.- 3. september 2009 fremgår som en del af ejerpantebrevet og ikke som et særskilt dokument på www.tinglysning.dk.

Til top Sidst opdateret: 19-04-2018 
TinglysningsrettenseperatorMajsmarken 5 seperator9500 Hobro seperatorTelefon: 99685800 seperatorEmail: Skriv til Tinglysningsretten